U bent hier: Home » FAQ » Wanneer tegen een omgevingsvergunning bezwaar wordt aangetekend en het afhandelen van het besluit op bezwaar erg lang op zich laat wachten, kan dan alsnog een omgevingsvergunning van rechtswege ontstaan?
banner-big-1.png

Wanneer tegen een omgevingsvergunning bezwaar wordt aangetekend en het afhandelen van het besluit op bezwaar erg lang op zich laat wachten, kan dan alsnog een omgevingsvergunning van rechtswege ontstaan?

Vraag: Wanneer tegen een omgevingsvergunning bezwaar wordt aangetekend en het afhandelen van het besluit op bezwaar erg lang op zich laat wachten, kan dan alsnog een omgevingsvergunning van rechtswege ontstaan?

Antwoord: Het is niet mogelijk om een omgevingsvergunning van rechtswege te verkrijgen wanneer een besluit op bezwaar moet worden genomen. Dat volgt uit artikel 7:14 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dit artikel bepaalt namelijk dat afdeling 4.1.1.3 Awb (waarin de vergunning van rechtswege is verankerd) niet van toepassing is op een besluit op bezwaar.

Bent u op zoek naar een antwoord op uw specifieke vraag? Mail dan uw vraag naar info@wabobank.nl of bel direct 058 256 40 63
© 2011 Wabobank | Sitemap
Ontwikkeld door Friks Web & Marketing