U bent hier: Home » FAQ » Volgens de Natura 2000-website van het ministerie van EZ gelden veel beschermde diersoorten als verstoringsgevoelig. Is er nu geen ruimte meer voor recreatieve ontwikkelingen in of nabij natuurgebieden?
banner-big-1.png

Volgens de Natura 2000-website van het ministerie van EZ gelden veel beschermde diersoorten als verstoringsgevoelig. Is er nu geen ruimte meer voor recreatieve ontwikkelingen in of nabij natuurgebieden?

De vermeende verstoringsgevoeligheid van dieren is veelal gebaseerd op (sterk) verouderd onderzoek, aannames en effectvoorspellingsmodellen. Op dergelijke achterhaalde inzichten is helaas ook jurisprudentie gebaseerd. Recent onderzoek toont echter aan dat veel diersoorten veel minder gevoelig zijn voor verstoring door geluid of menselijke aanwezigheid dan tot voor kort werd aangenomen. Recreatieve ontwikkelingen in of nabij natuurgebieden zijn daardoor vaak goed mogelijk, maar vergen wel een gedegen onderbouwing.

Bent u op zoek naar een antwoord op uw specifieke vraag? Mail dan uw vraag naar info@wabobank.nl of bel direct 058 256 40 63
© 2011 Wabobank | Sitemap
Ontwikkeld door Friks Web & Marketing