U bent hier: Home » Nieuws » De coördinatieregeling toepassen ?
banner-big-1.png

De coördinatieregeling toepassen ?

Bestemmingsplan of omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan
Bij een concrete ontwikkeling wordt vaak gekozen voor het instrument bestemmingsplan of de omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan. Er zijn voor beide instrumenten verschillende voor- en nadelen.
Een bestemmingsplan kan meer flexibiliteit bieden, ook voor eventuele toekomstige ontwikkelingen. Wel moet daarna nog apart een omgevingsvergunning voor het bouwen worden aangevraagd.
De omgevingsvergunning omvat in alle toestemmingen voor de verschillende activiteiten die nodig zijn om de ontwikkeling te kunnen realiseren.
Bij de keus voor een instrument kan de coördinatieregeling uitkomst bieden.
Een bestemmingsplan wordt bij toepassing van deze regeling in voorbereiding en procedure worden gecombineerd met een omgevingsvergunning voor het bouwen en andere activiteiten.
Groot voordeel hierbij is de kortere procedure (vooral in de beroepsfase, de Afdeling moet binnen zes maanden na indiening van het verweerschrift uitspraak doen) en het feit dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning (nagenoeg) tegelijk worden vastgesteld respectievelijk verleend.
Kijk onder Procedures voor meer info over de procedure van de coördinatieregeling.

© 2011 Wabobank | Sitemap
Ontwikkeld door Friks Web & Marketing